26 views 46 secs 0 kommentarer

Så undviker du företagsproblem med skulder och betalningar

i Ekonomi
december 17, 2022
Så undviker du företagsproblem med skulder och betalningar

Att hålla koll på företagets skulder och betalningar är ett viktigt ansvar som alla företagsägare måste ta. För att undvika problem med skulder och betalningar bör du vara uppmärksam på dina rutiner, särskilt när det gäller att samla in pengar från kunder. Här är några tips som kan hjälpa dig att effektivisera din process:

1. Se till att ha en tydlig policy om hur du samlar in betalningar från dina kunder. Definiera vilka metoder du accepterar (fakturabetalning, direktbetalning etc.) och se till att informera dina kunder om dem i god tid innan de fattar sitt beslut om beställningsprocessen.

2. Skapa automatiska minnesposter som hjälper dig att inte glömma bort eventuella obetalda räkningar eller andra skyldigheter mot dina leverantörer eller andra parter involverade i affären. Detta ger dig en bra struktur för din verksamhet och spar tid genom att minska antalet manuella uppgifter som behövs utföras regelbundet.

3. Använd modern teknik för att underlätta insamling av betalningarna från dina kunder, t ex via elektronisk bankbetalningssystem eller online-plattformar som PayPal etc.. Detta gör det mycket smidigare och snabbare för både dig och din kund j